Кубрат Пулев – Кобрата, стана европейската шампион по бокс за аматьори в най-престижната категория – свръхтежка (над 91 кг) на шампионата на стария континент в Ливърпул.

27-годишният българин успя да срази на финала по точки с 9:2 руснака Денис Сергеев, който е двукратен шампион на родината си. Така Пулев записа четвърта победа на първенството в града на “Бийтълс”, а с нея и най-големия успех в кариерата си. До този момент той бе печелил само бронзов медал от Евро 2006 в Пловдив и бе трети на световното първенство в Китай през 2005 г.

Кубрат Пулев от дълги години е състезател на ЦСКА Литекс, като негови треньори са били Михаил Таков, Борислав Бояджиев и Константин Петков - Железото. Записва първите си участия в националния отбор под ръководството на Георги Юнаков за олимпийска квалификация за Игрите в Сидни през 2000 г.. Тогава Кобрата се боксира в категория до 81 кг, в която става шампион на България. Освен в нея той печели титлата на страната и в следващите две категории. /БЛИЦ

ТОВА Е КУБРАТ ПУЛЕВ
Роден на: 4.05.1981 г. в София
Клуб: ЦСКА Литекс с личен треньор Михаил Таков
Отличия: Купа “Странджа” (2002), бронзов медал от СП в Китай (2005), бронзов медал от ЕП в Пловдив (2006)Участва на Олимпиадата в Пекин (2008)
Син на известния боксьор в тежка категория през 50-те и 60-те години Венко Пулев
Кобрата е сержант в българската армия.