Българските състезатели по конен спорт започнаха успешно представянето си в Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище. Още в първия ден на състезанието нашите завоюваха две втори и две трети места. В изпитанието за млади коне (6 и 7-годишни) Ангел Няголов се класира втори и трети съответно с Чалу ду Руе и Казино Роял. Победител е унгарецът Габор Сабо с Тимпекс. 

В надпреварата за наградите на “Бяла карта”, където препятствията достигаха до 140 см, Няголов отново постигна второ място с Чакотанго. Той премина чисто по паркура, но даде малко по-слабо време от първия – Андреа Херк (Румъния) с Идаркитаго. В призовата тройка влезе още един наш национал – Андрей Гочев с кобила Балофина. Наградите връчиха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепрезидентът на българската федерация по конен спорт Крум Рашков. Преди това Кралев разгледа базата “Ген. Крум Лекарски” в Божурище и посети боксовете, където са разположени състезателните коне.

Днес Световната купа продължава, като международните състезания започват в 12 часа. В неделя е Гран при турът от 15:30 часа, който ще бъде предаван пряко по БНТ. 

За Световната купа пристигнаха над 90 коня на стойност повече от 5 милиона лева. Участват ездачи от пет държави - Гърция, Румъния, Унгария, Сърбия и България. Бюджетът на надпреварата е 160 000 лева, от тях 30 000 лв. отпуска Министерството на младежта и спорта.