Спортният министър Красен Кралев и футболната легенда Даниел Боримиров са помогнали за предстоящата операция на капитана на ансамбъла ни по художествена гимнастика Михаела Маевска. Това стана ясно от изявлението на оглавяваната от Илиана Раева Българска федерация по художествена гимнастика.

Както вече стана ясно, вчера Златните момичета прекратиха участието си на Световната купа в Пезаро (Италия) заради контузията на  Маевска по време на изпълнението на финалите на съчетанието с пет ленти.

Цялото изявление:

БФХГ и лично Председателят г- жа Илиана Раева изказват своята огромна благодарност на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев за светкавичната реакция и съдействие за финансирането за предстоящата операция на капитана на ансамбъла Михаела Маевска.

Вчера, по време на изиграването на съчетанието с пет ленти на Световната купа в Песаро, Михаела Маевска получи контузия,, която наложи прекратяване на участието на ансамбъла в състезанието.
Независимо от силните болки и контузия на Михаела, тя успя да изиграе докрай композицията и момичетата спечелиха бронзов медал.

Илиана Раева е уведомила веднага министъра на спорта, който е казал, че ще направи всичко необходимо за бързото възстановяване на състезателката. Днес, след среща на министър Кралев и Илиана Раева е била изпратена исканата сума за операцията от Германия и в четвъртък Михаела Маевска заедно с доктора на отбора ще пътува за Мюнхен.

Припомняме, че преди четири години същия доктор оперира другото коляно на Михаела Маевска ЕКСи тя успя да се възстанови за много кратко време като не пропусна нито едно състезание.

Президентът на БФХГ Илиана Раева изказва своята благодарност и на Даниел Боримиров, който и преди 4 години, и сега съдейства за бързото насрочване на операцията!

Да пожелаем успешно и бързо възстановяване на златното ни момиче Михаела!