Спортният министър Красен Кралев поздрави младите таланти на България, които бяха наградени на церемонията на БЛИЦ след края на анкетата "Спортист на България до 18 години за 2018-а"

"Изпратихме изключително успешна година за българския спорт. Най-радващото беше великолепното представяне на новата вълна млади таланти, които защитаваха честта на България на всички международни състезания по възможно най-добрия начин. Черешката на тортата беше представянето на българите на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, където успяхме от 24 представители 17 да класираме в шестицата и да вземем 10 медала. Но не само това, имаме един прекрасен състезател - Ивет Горанова, която само на 18 години успя да вземе бронзов медал от световно първенство в олимпийското карате при жените. Имаме Ангел Русев, който на 18 г. направи три световни рекорда за възрастовата си група, успя да вземе и медал от световното първенство в едно от движенията във вдигането на тежести. Извън десетката, която знаете е публична, всички видяхме вота на българския народ, на читателите - не само на БЛИЦ, а и на всички партньори на агенцията, останаха успешно състезатели като Христо Христов, Галя Шатова - щангистите ни, които се представиха отлично в Буенос Айрес. Това показва колко голяма е конкуренцията, колко много младите ни спортисти са напреднали. Колко много готови са те да влязат в битка за медалите при мъжете и жените", коментира спортният министър по време на церемонията.  

"Благодаря им, желая им да бъдат изключително уверени в себе си, да са горди, че са българи, да знаят, че както са шампиони сега, че ще бъдат шампиони и при мъжете и жените. Да защитават честта на България както досега, защото наистина толкова талантливо поколение не е имало отдавна. Благодаря на Информационна Агенция БЛИЦ за това, че организира подобна анкета, на всички медийни партньори, защото смятам, че на най-добрите ни млади състезатели трябва да им се отдаде заслуженото. Да получат стимул и да виждат, че обществото оценява техните усилия и е зад тях. Спортното министерство ще бъде винаги зад младите атлети, ще им помагаме. Имаме доста сериозни позитивни неща, които ще се случат с тях тази година - в бюджетно измерение и в личен план. Всички сме с вас и вярваме, че ще бъдете новите герои на България за близките олимпийски игри, които предстоят. Успешна година на всички", добави Красен Кралев.