Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с посланика на Република Беларус Н. Пр. Александър Лукашевич. 

По време на срещата Лукашевич покани Красен Кралев от името на министъра на спорта и туризма на Беларус Сергей Ковалчук на Вторите европейски игри “Минск 2019”, които ще се проведат от 20 до 28 юни.

Министърът сподели, че на Игрите в беларуската столица се очаква да вземат участие около 100 български състезатели, които ще спорят за отличията в 15 вида спорт. Двамата обсъдиха възможността да се засили сътрудничеството между България и Беларус в зимните дисциплини на база на подписаното през 2015 г. споразумение за сътрудничество в областта на спорта.

Александър Лукашевич поздрави министъра за титлата на Красимир Анев от Европейското първенство по биатлон в Минск и увери, че българските състезатели са добре дошли да се подготвят в спортните бази в беларуската столица. Той сподели пред министър Кралев, че би се радвал, ако повече спортисти от Беларус изберат Белмекен за своята подготовка, защото базата е изключително добра.

Красен Кралев и Лукашевич коментираха и проблемите, свързани с допинга в спорта в световен мащаб.