Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на европейските шампионки по бадминтон на двойки Габриела и Стефани Стоеви. Това е историческа първа титла за България при мъжете и жените в бадминтона. 
    
„Поздравления за огромния успех, който е резултат от дългогодишен труд. Вижда се, че когато се работи правилно, резултатите са на лице и аз съм убеден, че Ви предстоят още много победи“, обърна се към момичетата Кралев. 
    
По време на срещата министърът се поинтересува от какво още имат нужда сестри Стоеви и ги увери, че и занапред могат да разчитат на неговата подкрепа. 

Габриела и Стефани благодариха на Кралев за отношението, което демонстрира към тях и споделиха, че усещането да са първите българи, спечелили титла от Европейско първенство е невероятно. Те казаха също, че работят прекрасно с новия си треньор Михаил Попов. 

„Успехът ознаменува усилията на поколения наред в нашия спорт и се радваме, че това се случи навръх честването на 50 години бадминтон в България. Както женското, така и мъжкото направления търпят прогрес. Надяваме се този успех да популяризира още бадминтона в България“, каза президентът на Българската федерация Володя Златев. 

Той изтъкна, че с помощта на Министерството на младежта и спорта за втора поредна година се реализира програмата „Децата и бадминтона“. През миналата година в нея са участвали 30 клуба, а през тази са 35, като са обхванати над 5000 деца. 
    
На Габриела и Стефани Стоеви предстои участие в държавното първенство, а след това и на Световно първенство в Китай през август. В момента българките са №10 в световната ранглиста.