Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис, който е в България, за да провери готовността на българската федерация за организацията на европейското първенство по снукър за младежи под 18 г., под 21 г. и за мъже, което ще се проведе в София през февруари 2018 г. На срещата присъства и председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов. Министър Кралев връчи на Максим Касис почетен плакет на Министерството на младежта и спорта.

Министър Кралев и шефът на европейския снукър обсъдиха развитието му в България и в световен мащаб, както и възможностите за популяризирането на спорта. Г-н Касис похвали добрата работа на българската федерация, която по думите му се развива бързо и за последните 10 години е организирала перфектно множество спортни събития.

Европейското първенство по снукър за младежи под 18 г., под 21 г. и за мъже ще се проведе от 2 до 16 февруари, като за него се очакват над 200 състезатели от повече от 36 държави. Като домакин България ще получи повече квоти за участници и това ще даде възможност на нашите състезатели да се включат във всички възрастови групи. Очаква се в турнира да вземат участие и десет български съдии.