Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС от Световното първенство по борба в Казахстан Тайбе Юсеин и Айк Мнацаканян и състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика за успехите им на Световното първенство в Баку, Азербайджан.

В казахстанската столица Нур-Султан Юсеин спечели сребърен медал в категория до 62 кг и квота за олимпийските игри в Токио през 2020 г. Мнацаканян остана на трето място в неолимпийската категория до 72 кг. на класическия стил. 

Възпитаничките на треньора Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова пък изиграха без грешка двете си композиции и в двата състезателни дни. В многобоя те завоюваха бронзово отличие, като получиха сбор от 58.000. На първа позиция се нареди отборът на Русия. Оценките, които получиха рускините предизвикаха множество коментари.

Именно темата с ощетяването на българския ансамбъл обсъдиха министър Кралев и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илияна Раева, а двамата пожелаха на „Златните момичета“ да изиграят перфектни съчетания на Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година, за да попаднат сред медалистите на най-големия спортен форум.