Министърът на спорта - Красен Кралев даде положителна оценка на представянето на българските спортисти по време на Европейските игри в Минск.Той писа в социалните мрежи след първия златен медал за страната и определи резултатите като фантастични. Кралев подчерта, че само днес българите са се окичили с цели 8 медала.

Ето какво написа в социалните мрежи:

Фантастично представяне на българските спортисти на Европейските игри в Минск. България вече има 9 медала (1 златен, 4 сребърни и 4 бронзови), като само в днешния ден нашите състезатели завоюваха цели 8 отличия.

Само преди броени минути Мария Оряшкова се окичи със златото в категория до 80 кг на турнира по самбо. Сребро спечели Ивайло Иванов в категория до 81 кг на състезанието по джудо, което е със статут на европейско първенство. Много силно представяне в беларуската столица направи художествената ни гимнастика, която завоюва 5 медала. Катрин Тасева спечели сребро във финала на топка и бронз на лента. Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова донесе още 3 отличия – сребро в многобоя и на 5 топки, както и бронз на 3 обръча и 2 чифта бухалки. В спортната стрелба Антоанета Бонева ни зарадва с бронзов медал на 10 м въздушен пистолет.

Вчера Цветелина Цветанова спечели първия медал за нашата страна в Минск. Тя спечели бронз в категория до 48 килограма на турнира по самбо.

На Европейските игри в Баку през 2015 България завоюва 10 отличия. Тогава нашите спортисти спечелиха 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови медала. С представянето си до момента българските състезатели дават сериозна заявка да подобрят това постижение.

Пожелавам успех на българските спортисти на предстоящите турнири в Минск!