Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще се включи в "Sofia Fit Fest 2019" с поредната си благотворителна кауза. На 5 и 6 октомври, в рамките на фитнес фестивала в зала „Арена Армеец, на специално инсталирана машина за гребане той ще гребе без прекъсване, в продължение на минимум 12 часа. 

Инициативата има за цел да събере средства за изграждане на възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет. Зад проекта стои сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, което работи за създаването на нормални условия за възстановяване на децата. Към момента е закупен теренът, на който трябва да се изгради комплекс. Основната цел на каузата е да се подобри социалната адаптация на децата с онкохематологични заболявания по време на лечението им и в последващия период, както и да се осигури помощ за децата и техните семейства за преодоляване на емоционалните последствия от болестта. 

Екипът на "Sofia Fit Fest" и Красимир Георгиев подкрепят благородната кауза в рамките на двудневния фестивал, а мотото, зад което застават с общи усилия, е „Който спаси един детски живот, спасява целия свят“. 

„Ще се радваме всички – спонсори, участници, изложители, презентъри и гости на фестивала, да ни подкрепят в начинанието, като се включат в благотворителното гребане. Раздвижете се, предизвикайте себе си и преодолейте едно физическо препятствие в името на благородна цел“, коментираха организаторите. 

„Децата са изключителни герои. Духът, който имат, и препятствията, през които минават, са нещо, което ги превръща в пример за това как никога не трябва да се отказваме да вървим напред, дори когато е тежко. И ако аз мога да помогна на някой от тях с това, което правя, то тогава моите усилия си заслужават 1000%“, добави Красимир Георгиев.

Всички участници в "Sofia Fit Fest" ще имат възможността да премерят издръжливостта си с Красимир Георгиев. За целта на разположение ще има три тренажора за гребане, а престрашилите се ще могат да се включат и в тандем с приятел. 

Средствата, събрани от кампанията, ще постъпят в специална дарителска сметка:
Първа инвестиционна банка АД
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG59 FINV 9150 1314 9187 45
Бенефициент: Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

Тази година фитнес фестивалът ще бъде два пъти по-мащабен, в сравнение с 2018 г. В него ще бъдат представени 35 вида фитнес дисциплини за групови тренировки и ще се включат над 40 от най-успешните и популярни фитнес презентъри от цял свят и България. Sofia Fit Fest 2019 ще бъде на площ от 2 000 кв.м. открита зона и 1 300 кв.м. закрита част, всяка от които с целодневна активна програма. Посланик на събитието е един от най-успешните и легендарни спортисти в България – Йордан Йовчев. Той ще се включи в лекторската програма, както и с демонстрация на станцията за стрийт фитнес. Към него ще се присъединят и спортисти от Клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Street Workout Bulgaria”.