Руската състезателка на висок скок Мария Ласицкене сподели, че не се тревожи за отлагането на Летните олимпийски игри в Токио за 2021 г. Тя се надявала Игрите да бъдат пренасрочени за есента.

Трикратната световна шамионка заяви, че може да почака още година след като пандемията от коронавирус спря спортните събития в цял свят.

"Абсолютно не се притеснявам от това. Чакам 27 години за дебюта си на Олимпиадата, ще изчакам още една година. Вярвам, че няма нищо по-важно от здравето на хората и наистина искам светът да премине през всичко това с минимални загуби.

Олимпиадата вече избледнява на заден план. Първо трябва да се справим със здравето на голям брой хора, да спрем разпространението на вируса и след това да решим други проблеми", коментира Мария Ласицкене.

"През есента на 2020 г. като алтернатива на новите дати за олимпиадата лично ми хареса повече, тъй като отлагането до 2021 г. ще доведе до изместване на голям брой предварително планирани турнири. Но решението е взето и няма причина да се разстройваме", заяви още Ласицкене.