Ръгбисти се окървавиха на мач между отборите на Валяците и НСА, засне репортер на "За Перник". Екшънът се разигра на ръгби стадиона в квартал "Димова махала", където стотици привърженици на този спорт се бяха събрали да гледат срещата.

Валяците започнаха с допълнителен удар след есе. Ръгбист от НСА запрати топката към вратата на Валяците, но тя падна пред един от играчите на пернишкия отбор, който я взе. В този момент ръгбистите на НСА тръгнаха към него. Един от играчите на спортната академия тръгна да взима топката, но ръгбистът на Валяците му удари шамар. Намеси се един от реферите като се опита да озапти разгневените ръгбисти, но усилията му бяха безуспешни. Двата отбора започнаха да се млатят. Чуваха се възгласи: "Удриии, удриии!".

Публиката също изригна, а по-смелите от тях влязоха на терена, за да се включат в мелето. Бързата намеса на охранители и част от организаторите спря участието на публиката в боя като ги избутаха извън терена. Малко момче изригна с викове от трибуната, че в Перник не може да се мине без бой. В мелето пострада носа на ръгбист от Валяците. Играч от НСА също беше окървавен в областта на лицето.

Ръгбистите също се укротиха, макар че някои от тях искаха да продължат с разправата. Минути след като страстите се успокоиха от пътя се чу вой на сирени. Екип на "Спешна помощ" се опитваше да достигне до съблекалните на стадиона, където беше настанен контузен ирач от НСА. Автомобили бяха задръстили пътя до съблекалнята. Някои от шофьорите им преместиха колите си, за да може линейката да мине по-близо до съблекалнята. Докато това ставаше медиците решиха да не се бавят и пеша стигнаха до ранения ръгбист. В крайна сметка линейката успя да достигне до сградата, където медици изведоха на носилка пострадалия ръгбист от НСА и го закараха в Спешното отделение на пернишката болница.