Привърженици на ЦСКА и “Левски” за трета поредна година ще премерят сили на 100 шахматни дъски. “Сините” са амбицирани за реванш, след като вечният съперник води с 2:0 успеха от първите издания на надпреварата.

"Шахматният мач на толерантността" ще се проведе тази неделя от 10:00 часа в зала "Универсиада". "Това е една оригинална идея, реализирана съвместно от двата шахматни клуба на “Левски” и ЦСКА, които традиционно си оспорват и футболното първенство. Целта ни е да покажем, че може да има толерантност, както на терена, така и извън него", каза на пресконференция председателят на шахматния клуб на “Левски” Николай Тодоров.

Евродепутатът Кристиан Вигенин ще открие мача на първа дъска срещу петкратната шампионка на България гросмайстор Мария Велчева.

Сред участниците ще бъдат Тончо Токмакчиев, Георги Мамалев, Влади Въргала, Хайгашот Агасян, покорителят на Еверест Дойчин Василев и др. Поканени са и известни български футболисти от всички клубове.

През 2010 година председателят на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето направи реми с премиера Бойко Борисов, а Георги Иванов-Гонзо загуби от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.