Втората българска ракета Линда Зечири ще участва в квалификациите при жените на започващия утре турнир от Суперсериите по бадминтон във Франция с награден фонд 200 000 долара. Зечири, която е номер 3 в схемата, ще играе в първия кръг с представителката на домакините Сашина Вине.

Доста по-голямо българско присъствие ще има на международния турнир в Будапеща (Унгария) с награден фонд 5000 долара, който започва на 30-ти октомври.В квалификациите при мъжете Благовест Кисьов и Стилиян Макарски. Константин Добрев/Мая Добрева ще участват при смесените двойки, както и Юлиан Христов/Атанаска Спасова. Номер 2 в схемата са Стилиян Макарски и Диана Димова.

Номер 1 в схемата при жените е най-добата ни състезателка Петя Неделчева, която в първия кръг на 31-ви октомври среща Никол Черфонтен (Англия). Диана Димова също е в основната схема при жените, а Любомира Стоянова и Димитрия Попстойкова ще преминат през квалификациите. При мъжките двойки ще участват Юлиан Христов и Константин Добрев, а при женските - Петя Неделчева/Димитрия Попстойкова и Атанаска Спасова/Мая Добрева, които са трети поставени./БЛИЦ