Девойките на ЛП Супер Спорт до 15 години завоюваха шампионската титла на България за 2019 г.

"Загубихме с 0:1 от Пълдин след пресилено отсъдена дузпа. Това поражение ни изпрати на полуфинал срещу класиралия се на първо място в група "Б" - Енко Пловдив. Отново добре тактически изигран мач и победен гол с глава след блестящо включване на нашата централна защитничка Ванеса Иванова при ъглов удар - 1:0. В другия полуфинал след оспорвана битка НСА победи, предварително сочения фаворит за спечелване на турнира - Пълдин. Така се очертаха финалистите за малкия и големия финал. В битката за трето място пловдивски сблъсък - Енко - Пълдин и столично дерби между двата гранда от последните 20 години в българския женски футбол - ЛП Супер Спорт и НСА. В малкия финал Пълдин победи с 1:0 и спечели бронзовите медали, а в най-важната битка за титлата се получи освен един добър от спортно-техническа гледна точка мач, дерби с много голове и уникално изпълнение, което се среща рядко по терените. Преди това ЛП бе повел с гол от дузпа на нашата блестяща защитничка Ванеса Иванова, която скъса мрежата в буквалния смисъл и тогава, когато символичните гости от НСА бяха изравнили след груба грешка на защитничките на ЛП, последва и най-уникалното в мача, а именно попадение, вкарано от вратарката на ФК ЛП Супер Спорт- Майя Станева с шут от собственото наказателно поле директно в отсрещната врата на НСА. След гола на Майя, изравнилите по-рано футболистки на НСА бяха загубили надежда за обрат, обезверени след третия гол, който падна след едно от многото разбърквания пред вратата на НСА. Отбеляза го Веси Калинова, която хитро мушна топката през няколко футболистки и донесе титлата на отбора - 3:1", разказаха от ЛП Супер Спорт.

"До тук не свършиха уникалните неща в този турнир и след като бяха обявени индивидуалните награди всички изпаднаха в шок. Изненадващо за всички, за вратар номер 1 бе определена допусналата над 10 гола в турнира, включително и уникалния такъв отбелязан от вратарката на ЛП от собствената врата, може би заради факта, че на награждаването присъстваше бившия ректор на нса и настоящ координатор на футболния съюз проф. Лъчезар Димитров. Най-добър защитник логично стана безупречната защитничка, отбелязала и два гола в последните две срещи Ванеса Иванова от ЛП Супер Спорт София. И за MVP на турнира бе определена капитанката на бронзовите медалисти от Пълдин", добавиха от ЛП Супер Спорт.
 
"Заслугата за спечелването на турнира е не само на споменатите по-горе футболистки, а и на всички останали взели участие в състезанието: капитанката Божидара Иванова, направила може би най- силното състезание в кариерата си, с изключително важни изяви, както и останалите - Л. Боянова, Л. Христова, Я. Балджиева, Р. Сотирова, В. Атанасова, К. Иванова, К. Златомирова, Д. Йорданова, М. Петрова. 

Особено внимание заслужава малобройната ни, но много гласовита агитка, която успя да надвика възпитано и интелигентно всички останали, обгрижвала и подкрепяла отбора си като фенове от световна класа! Разбира се трябва да споменем и хората от изключителния ни треньорски тандем - старши треньорът Десислава Грахльова с асистент-треньор Биляна Пенчева и не на последно място може би най-щастливия човек от екипа, осигурил всичко най-добро, за да стане възможна шампионската титла- Лъчезар Паланков", написаха още от клуба.