Легендата Любо Ганев адмирира БЛИЦ за идеята да проведем анкетата "Спортист на България до 18 години на 2018 г.". Инициативата, която се провежда с партньорството на Министерството на младежта и спорта и лично министър Красен Кралев, стартира на 4 декември и ще продължи до 10 януари 2019 г. Първите трима призьори ще бъдат отличени със специални награди.

Анкетата има за цел не само да определи най-добрите ни таланти през изминаващата година, а и да ги поощри за още по-големи успехи в бъдеще.

"Поздравявам ви за страхотната инициатива. И 15-те номинирани заслужават наградата, но при положение, че трябва да се определи кой е номер е, аз смятам, че това е Алекс Начева. Тя е моят фаворит. Страхотен талант, направи изключителна година. Поставям я на първо място, а в тройката добавям Адриан Андреев и Едмонд Назарян", каза пред БЛИЦ Любо Ганев, който от много години е официален представител на един от най-популярните спортни брандове в цял свят - ASICS. 

"За всеки спортист е много важно в края на годината да се зарадва на резултатите от труда, който е полагал през цялата година. Всичките лишения и усърдна работа. И много малко са моментите, когато можеш да се зарадваш на резултатите от труда си. Това е, когато спечелиш състезание, като се качиш на почетната стълбичка, като те изберат в някоя анкета. Тези неща са наистина много важни за спортистите. Адмирирам ви за това, което правите. Колкото повече класации и награждавания има за спортистите, толкова по-добре. Аз винаги подкрепям подобни анкети, постоянно връчвам награди. Имаме и много атлети, които са лица на ASICS. Политиката на АSICS е насочена към подпомагането на младите спортисти", обясни легендата.

Попитан дали е разочарован, че сред номинираните няма талант от любимия му спорт - волейбол, вицепрезидентът на БФВолейбол обясни: "Няма волейболисти, защото не сме постигнали добри резултати през 2018 г. Ако бяхме станали световни шампиони или световни вицешампиони, сигурно щеше да има някой номиниран. Не е лесно, волейболът е колективен спорт."

"В България са се раждали и продължават да се раждат таланти. Това е напълно резонно предвид политиката, която се води. Подобряват се спортни бази, клубовете се развиват, детският спорт, спортът в свободното време също се подобрява, това е пътят. Немалко пари се отпускат от държавата. Постоянно се работи по подобряването на условията за спорт", коментира Ганев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Напълно резонно е след толкова мерки, които правителството взима, да се появяват повече и повече таланти. Красен Кралев дирижира нещата в правилната посока и е напълно резонно да имаме успехи при младите", обясни волейболната легенда. 

"Основното наследство, което целяхме с домакинството на световното първенство по волейбол, беше да запалим младите - да гледат този спорт и да го практикуват. Успяхме, като имаме предвид колко много деца тренират волейбол. Очакваме новите Владо Николов, Цецо Соколов", доволно отчете Ганев. 

Анкетата "Спортист на България до 18 години на 2018 г." предизвика огромен интерес, като водещите родни издания и сайтове станаха медийни партньори на БЛИЦ. Това са четвъртата по рейтинг телевизия в България - Канал 3, най-тиражният всекидневник в България - вестник "Телеграф", влиятелният вестник" Труд", най-големият спортен вестник - "Меридиан Мач", най-голямата електронна спортна медия "Спортал", първият спортен сайт в България "Toпспорт", най-голямата пловдивска медия "Maрица", влиятелната морска медия "Флагман", сайтовете "Новспорт" и "Novini.bg".

!!! Дайте своя глас за Спортист на България до 18 години за 2018 г. !!!