Ямайка ще има представители в бобслея на Зимните олимпийски игри в южнокорейския град Пьончан през февруари. Това ще е женският отбор по бобслей на страната, който ще повтори първото участие на карибската страна в този спорт на Зимна олимпиада преди 30 години при мъжете.

Дебютът на ямайските състезатели в бобслея през 1988 година в Калгари дори бе екранизиран в игрален филм.

Женският отбор на Ямайка има амбиции да бъде сред първите десет, след като завърши седми на Световната купа във Винтерберг през декември. Лидер на отбора е Джасмин Фенлейтър, участвала в тима на САЩ през 2014 година в Сочи. Тя е родена в САЩ, но от 2015 година се състезава за родината на баща си.

В тима на Ямайка е още Кери Ръсел, която е златна медалистка от щафетата на 4 по 100 метра на световното първенство по лека атлетика през 2013 година, а сега ще дебютира на Зимни олимпийски игри. Спринтьорката Аудра Сегрий също е в отбора.

Мъжкият отбор на Ямайка е на 31-а позиция в олимпийския квалификационен списък, включват 30 участници. Това означава, че ако някоя от класиралите се страни оттегли тима си, Ямайка ще получи шанс за седмо участие в надпреварата при мъжете.