С троен италиански триумф завърши второто спускане за Световната купа в Банско. Изненадващо за мнозина победата грабна италианката Елена Куртони, която тръгна със стартов номер 28 и даде време от 1,29:31 минути на пистата "Марк Жирардели".

Това беше първа победа в кариерата за Световната купа за 28-годишната брюнетка от Ломбардия, чиято сестра Ирене също е алпийка. Куртони дебютира за Световната купа едва 18-годишна, а първият й подиум е постигнат едва през март 2016 година.

Втора остана сънародничката й Марта Басино, която изостана с 0,10 секунди, а триумфът на италианките допълни Федерика Бриньоне, която затвори призовата тройка, като даде време с 0,14 секунди зад Куртони.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Лидерката за Световната купа и победителка в първото спускане в петък Микаела Шифрин от САЩ остана четвърта на 0,35 секунди.

Голямо разочарование претърпя Петра Влъхова отЧехия, останала 11-а на 1,25 секунди зад лидерката. Тя вървеше най-бърза на първата контрола, но с наближаването на финала темпото й спадна и тя остана дори извън топ 10.

Състезанието се проведе пред пълни трибуни и прекрасна атмосфера на Бъндеришка поляна, като за настроението на публиката се грижеха шоуменът Ники Станоев и водещият Момчил Манчев, прекъсвани с атрактивни танци на момичетата от балет "Нова".

Утре в 10,15 часа ще се проведе и третият старт в Банско - Супер-Г.