Бившият председател на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова коментира представянето на ансамбъла и индивидуалните състезателки на Световната купа в Лисабон. Ансамбълът, който вече спечели бронз от многобоя, има два финала днес, а Невяна Владинова ще участва на три - на лента, обръч и бухалки.

"На поредния четвърти турнир за Световната купа в Лисабон България се представи много успешно. Ансамбълът ни показа за пореден път силата на един прекрасен отбор, който истински се пребори за медала от многобоя, въпреки голямата влажност поради падналия дъжд. Това усложни много работата с лентите. Да ги поздравим днес и за участието им в два финала при изключителна конкуренция на най-добрите отбори в света, които ще участват и на Олимпиадата в Рио.

В индивидуалното Невяна Владинова и Катрин Тасева играха много стабилно. Невероятно класиране за Невяна в многобоя, което е добър атестат за евентуално влизане във финал на олимпийските игри. Пожелавам й успех днес на трите финала.

В съпътстващия турнир България показа големия потенциал от талантливи гимнастички - ново поколение на националния ни отбор. Те имаха много силно и впечатляващо представяне. Боряна Калейн и Мадлен Радуканова завоюваха медали и бяха много аплодирани от публиката. С една дума - изключителни таланти, които трябва да съхраним и развиваме. При девойките имаме четири перли, които имат голямо бъдеще. Днес и те ще участват във финалите и за мен ще бъде удоволствие да ги гледам. Да са ни живи и здрави всичките и още много, много да ни радват", завърши Мария Гигова./БЛИЦ СПОРТ