Мария Гроздева не скри разочарованието си след 25-о място на 10 метра пистолет в Дьор, което я остави без квота за олимпийските игри в Рио. Европейското първенство в Унгария бе последен шанс за квоти за Олимпиадата. Двукратната олимпийска шампионка завърши 25-а в квалификациите и за първи път от 1992 година няма да участва на Олимпиада. Мария Гроздева е най-успешната българска спортистка на олимпийски игри с 5 медала.

"Разочарованието е голямо. От известно време насам имах усещане, че няма да успея. Това състезание беше моята лична борба, един тест, който да ми покаже дали имам сили да продължа и накъде да тръгна оттук-нататък. Вече близо 33 години съм в големия спорт. Като се обърна назад виждам, че съм постигнала много неща и не съжалявам за нищо. На повечето тренировки постигам добри резултати, но в последно време не успявам да го покажа във важния момент на състезанието", каза Мария Гроздева пред БТА.

Мария направи слаба първа серия от 93 в началото на квалификациите и след това не успя да се събере и да вземе нужния резултат, който да я прати по-напред и да й донесе квота. "Пробните изстрели вървяха добре, но още при първия зачетен пуснах "осмак", което явно ме разколеба и имаше срив", коментира Гроздева.