Марко Фу изненада Джон Хигинс на финала на турнира "Скотиш Оупън" в Глазгоу. Фу победи с 9:4 фрейма и разочарова местните фенове, които се надяваха големият им любимец да грабне трофея. 38-годишният представител на Хонг Конг спечели първия си ранкинг турнир от 2013 година насам, когато триумфира на "Аустрелиън Оупън". Така той попречи на Хигинс да запише 29-ата ранкинг титла в кариерата си и да изпревари Рони О`Съливан и Стив Дейвис.

Още по-впечатляващ бе начинът, по който Фу триумфира в Глазгоу. Той губеше с 1:4 след първите пет партии. Хигинс натрупа комфортна преднина с три поредни сенчъри брейка и още един от 78 точки.

След това обаче на масата имаше само един играч и това бе Марко Фу, който спечели 8 поредни фрейма и не даде никакъв шанс на Хигинс.

Това е 9-та победа на Фу в 15-ия му сблъсък с Хигинс, но тя бе една от най-важните до момента. С нея той си осигури чек на стойност 70 хиляди паунда и трофея "Стивън Хендри", който му бе връчен лично от легендарния шампион от близкото минало.