Голямата звезда на Барселона Лионел Меси спечели за първи път световната награда за спорт „Лауреус“, поделяйки приза за 2019 година със световния шампион във Формула 1 и пилот на Мерцедес Люис Хамилтън. Предишният носител на наградата е сръбският тенисист Новак Джокович.

Аржентинският футболист е първият представител на отборните спортове, който получава този приз и влиза в историята на наградите "Лауреус", известни още като „Спортни Оскари“. Те се връчват всяка година от Laureus World Sports Awards на спортисти за постиженията им в предходната година.

За приза при мъжете този бяха номинирани още тенисистът Рафаел Надал, голфърът Тигър Уудс, маратонецът Елиуд Кипчоге и мотоциклетистът Марк Маркес.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През 2019 година Меси спечели рекордна шеста "Златна топка", а Хамилтън за шести път стана шампион в най-престижната моторна надпревара.

„Искам да се извиня, че не успях да дойда на церемонията по награждаването и да благодаря за това признание. Това е специална и много важна награда. За мен беше чест да бъда първият отборен играч, получил този приз. Обикновено той се дава на представители от индивидуалните спортове. Искам да благодаря на моите съотборници, семейството и феновете, които ме подкрепят. Дано един ден отново да се срещнем“, каза Меси във видеопослание, след като не присъстваше на церемонията в Монте Карло.

При жените за втора поредна година печели американската спортна гимнастичка Симон Байлс. Тя е първата гимнастичка в историята с пет световни титли в многобоя.