С традиционна шотландска карирана пола, черни калци до колената и плетени маратонки "Пума" грейна на тазгодишните награди Laureus бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард. С маратонки пристигнаха на церемонията на спортните Оскари в Монако и доста от другите важни гости, начело с обявения за Спортист на годината Новак Джокович, избрал бели спортни обувки на фона на безупречния си черен костюм и папионка. Той разцелува жена си Йелена пред фотографите.

Ноле през 2018-та се завърна триумфално след контузия и спечели "Уимбълдън" и "Ю ЕС Оупън", победно той започна и настоящата 2019-та с успех в Австралия.

С маратонки бяха и други спортни легенди като Моника Селеш, Луиш Фиго, Марвин Хаглър, Нико Розберг и др.

На церемонията на спортните Оскари в Монако, водена от британския носител на филмов Оскар Бенедикт Къмбърбач, сърбинът спечели наградата за четвърти път в своята кариера след 2012, 2015 и 2016 г. Най-много отличия - пет, има Роджър Федерер, който за последно спечели през 2017-та година.

При дамите отличието грабна чудото в гимнастиката Симоне Байлс (САЩ), която спечели четири златни медала от Световния шампионат в Доха, Катар, с което повтори постижението си от Олимпийските игри в Рио през 2016 г. Там тя отново триумфира в отборната надпревара, на земя, на прескок и в многобоя.

За отбор на годината бе избран националния отбор по футбол на Франция, който спечели Световното първенство в Русия след победа срещу Хърватия във финала с 4:2. За пробив в спорта бе отличена японската тенисистка Наоми Осака, която изненада всички с победата си на "Ю ЕС Оупън", където във финала срази Серина Уилямс. Тайгър Уудс пък получи наградата за завръщане в спорта.

Спортист с увреждания за годината стана словашката алпийка с нарушено зрение Хенриета Фаркашова, спечелила четири златни медала на Параолимпиадата в Пьончан 2018.

Французинът Арсен Венгер получи награда за цялостен принос в спорта, докато Линдзи Вон бе отличена в категория "Спортен дух". Рекордьорът в маратона Елиуд Кипчоге пък получи награда за изключително постижение. 

На бляскавото събитие по покана на домакина принц Албер присъстваха спортни знаменитости като Борис Бекер, бившите съотборници в Барса Сеск Фабрегас и Карлес Пуйол със съпругите си, великият лекоатлет Едуин Моузес, красивото лице на бившата ГДР - фигуристката Катарина Вит и др.