Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов награди световната шампионка за девойки в тройния скок от Тампере 2018 Александра Начева и треньора й Стойко Цонов.

Шампионката и наставникът й бяха посрещнати с бурни аплодисменти от зрителите, дошли на стадион "Берое", за да наблюдават стартовете от втория ден на Балканския шампионат по лека атлетика в Стара Загора.

„Поздравявам изключителната Александра Начева за нейния успех и завоюването на световната титла в една наистина българска дисциплина. Поздравявам нейният треньор Стойко Цонов. Поздравявам и всички хора, които стояха зад тях и им вярваха, защото всичко най-добро и големите успехи пред Александра и Стойко предстоят. Радвам се, че тук с нас на Балканския шампионат е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев на когото искам да благодаря, че отново е с нас и винаги е бил с нас", заяви в словото си Добромир Карамаринов. 

Той връчи на Начева и Цонов последни модели мобилни телефони, предоставени от телекомуникационния партньор на федерацията А1.