Националният рекордьор в дисциплината 3000 метра стипълчейз и участник на Олимпиадата в Рио де Жанейро Митко Ценов отправи призив към сънародниците си чрез профила си във "Фейсбук". Шампионът от Мездра изрази възмущението си от българите, които не спазват стриктно мерките нa властите в борбата с коронавируса. 

Ценов в момента е под карантина, след като се завърна от Кения. Близо месец той и другите ни водещи атлети в бяганията на средни и дълги разстояния - Милица Мирчева и Йоло Николов, се подготвяха на африканска земя. 

Преди да отлети от Кения Митко Ценов отправи следния призив към българите: 

"Искам да се обърна към вас с една молба. Нека всички българи да стиснем малко зъбките, за да спрем това възможно най-бързо. Дали е опасен този вирус и дали не е, никой не знае, но от нас зависи да го спрем навреме и да нормализираме нещата в България, за да може всички да се върнем към нормалното ни ежедневие. За тези, които спазват карантината - искам лично да ви поздравя, а за тези, които си мислят, че са над нещата и, че могат да правят каквото си искат, имам да кажа едно! 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Хора, стегнете се малко и помислете за вас, за хората, които правят всичко възможно, за да помогнат, и за нас спортистите, които всеки ден даваме всичко от себе си и се лишаваме от много неща, за да можем да отидем на състезание и да реализираме възможно най-голям процент от това, което сме дали в тренировките. Заради хора като вас страдаме и ние! 

Как мислите, че се чувстваме?
Нямаме никаква яснота кога ще има състезания, Олимпиадата се отложи, остава и Европейското да се отложи. Аз лично съм загърбил много неща, а под това много влизат и важни неща като Семейство, Приятелка и Приятели!

Значи аз мога да се лишавам от всичко това почти 15 години вече в професионалния спорт, а вие, вие не можете 14 дни само!

Бъдете умни и колкото по-бързо се изолираме всички, толкова по-бързо ще свърши всичко, и това ще бъде добре и за вас и за нас спортистите! Лека вечер от Кения!".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!