Атентатът в Анкара е най-актуалната тема от вчера насам. При терористичната атака загинаха над 30 души, а повече от 100 са ранени. БЛИЦ СПОРТ научи, че въпреки напрегнатата обстановка, хандбалната ни националка Дени Колева днес има мач в турската столица.

"Днес пристигнах в Анкара. Обстановката е ужасна, направо е ад, но въпреки това не преместиха мачовете ни. Днес и утре играем, дано всичко е наред. На всяка крачка има полицаи. В хотела, в който сме, гъмжи от униформени. Личи си, че всички хора в Анкара са сериозно притеснени", разказа 21-годишната българка, родом от Габрово.

Дени Колева е основна състезателка на хандбалния отбор на Университета на Източното Средиземноморие. "Няма други българки, само аз съм в тима. Борим се и тази година да станем шампион в студентската лига на Турция", добави бившата хандбалистка на Бъки (Габрово).

"За първи път ми се случва да попадам на място, на което обстановката е толкова ужасна. Много странно и стряскащо е, не го пожелавам на никого. Но напук на всичко трябва да сме концентрирани и да спечелим мачовете си днес и утре", коментира още Дени Колева.  

"Изрично ни предупредиха никой да не си и помисля да излиза от хотела. След малко ще пътуваме до залата, в която ще играем, след което обратно пак в хотела", разказа хандбалистката, която преди месеци попадна в "А" националния отбор на България, а преди това е била част и от формациите на набора си 1994-а, както и при по-големите - 1993 и 1992 г.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ