Първата ни ракета Виктория Томова продължава да поддържа форма, въпреки че е затворена вкъщи. 

Как тренират и поддържат формата си в условията на социална изолация българските тенисисти? Успяват ли да продължат напред и да мислят позитивно? Тежката и неочаквана ситуация, в която изпаднаха всички спортисти, не подминава и тенисистите. Какво правят водещите състезатели, за да съхранят здравето и спортната си форма, как живеят тенис клубовете в страната? Българската федерация по тенис започва кампания „Вкъщи с българските тенис звезди" с послание „Обичаме тениса, можем и у дома", чрез която водещите ни тенисисти ще споделят своите видео тренировки и актуалните си послания към обществото.

В следващите дни ще бъде представена поредица от видео обръщения с послание за привързаността към тениса и за желанието да се продължи напред в очакване на новите турнири и спортни предизвикателства. С тази кампания БФТ подкрепя наложените извънредни мерки и призива „#останивкъщи", но също показва загриженост за състезателите, които търсят начин да намалят стреса и да продължат, въпреки преустановения спортен календар.

Специално за всички почитатели, родните тенис звезди ще предоставят клипчета, показвайки как поддържат форма, без типични тренировки на корта. Лицата на българския тенис като модел за подражание на младите ще дадат пример на всички млади таланти и ще бъдат полезни на любителите със съвети и примери какво да правим вкъщи за здравето и за физическата си форма.

Поредицата на БФТ „Вкъщи с българските тенис звезди" с послание „Обичаме тениса, можем и у дома", се открива от Виктория Томова. 

Първата ракета на България при дамите имаше силен старт на 2020 година - титла от турнира на твърди кортове в зала в Съндърланд (Великобритания), финал на друг ITF турнир с награден фонд 25 хиляди долара в Глазгоу и победи в Талин с националния отбор на България за запазване мястото в група I на зона Европа/Африка на „Фед Къп". Сега обаче Вики е вкъщи и показва какви упражнения прави за формата си. А ти можеш ли като нея?!