Джъд Тръмп стана първият играч в историята с шест ранкинг титли в рамките на една кампания. Асото в колодата победи с 4:3 Кайрън Уилсън на финала на Откритото първенство на Гибралтар и изпревари легендите Стивън Хендри, Рони О'Съливан, Марк Уилямс и Дин Дзюнхуей, които имат по пет триумфа в един сезон.

Тръмп добави купата от Гибралтар към вече спечелените от Международния шампионат, World Open, Откритото първенство на Северна Ирландия, Германския Мастърс и Шампионата на играчите.

Тръмп заслужи не само 50 хиляди паунда за успеха, но и допълнителните 150 хиляди, полагащи се за състезателя с най-добри резултати от "европейските" серии. Той се нуждаеше от победа на финала в Гибралтар, за да го направи, като така изпревари Нийл Робъртсън в тази класация, като австралиецът отказа участие в Гибралтар заради коронавируса. Тръмп ще надвиши 1 милион паунда от наградни фондове тази кампания, когато започне Шампионатът на Тура, а ако дублира и световната си титла по-късно, би преминал границата от 1.7 милиона лири.

Асото в колодата вече има 17 ранкинг титли и с това изравнява Марк Селби на седмо място във вечната класация по този показател. Той вече има девет поредни победи във финали през последните 16 месеца. Също така той вече е направил 97 сенчъри брейка през сезона и вероятно ще подобри рекорда в това отношение на Нийл Робъртсън - 103 през 2013/14.

Кайрън Уилсън получи чек за 20 хиляди паунда, но остава с три титли на сметката си, последната от коите от Германския Мастърс миналият сезон. Той не можа да се вреди в топ 8 на едногодишната ранглиста, така че Джон Хигинс ще участва в Шампионата на Тура и ще се изправи срещу Тръмп в първия кръг.