Първият в историята на BALKAN POKER TOUR Дамски покер турнир се оказа “камерно”, но паметно събитие, на което не липсваше нищо от атрибутите на качествените покер турнири от световно ниво. Осем покер принцеси пристигнаха в Принцес Тримонциум Казино за дамския турнир на BPT на 17 юли в 18:00 часа и играха с настроение “в свои води” и като сред приятел(к)и. 
 
Подготовката преди старта включваше изграждане на конструкция, на която да бъде поставена камера за директното видео излъчване на играта, поставяне на банерите на BPT, “Макс Телеком” и “Хипокси България” и обстановката наистина беше оформена както подобава на едно истинско покер събитие. В турнира участие взеха Натали Пенова, Анелия Денчева, Таяне Симонян, Атанаска Андреева, Елеонора Манчева, Соня Марковска, Мария Арабаджиева, Чонка Нейкова, а както се казва, сега 8, следващия път 58.
 
Заснемането на паметните покер моменти в „нежни окраски” беше грижа на екип на вече наложилата се със своите видео покер продукции в България TV1, а „разпръскването на сигналите”, чрез своята мрежа, подсигури Макс Телеком. Какво по-хубаво от това да се гледа един покер турнир на живо и тук е моментът да ви подскажем, че “в ефир” ще бъде и спонсорираният от PokerStars BALKAN POKER FESTIVAL – финалът на BALKAN POKER TOUR Сезон 1.
 
Преди да стигнем то финала обаче ще минем през VIP турнира на BPT , но нека първо ви разкажем какво се случи по време на Дамския турнир.
 
Играта продължи около 4 часа и през цялото време небезизвестният Симеон “AstraL” Тодоров отново бе в ролята на покер коментатор, което като че ли му става хоби, след като по време на Унибет Опън Златни пясъци неговият глас звуча дълго “около” ТВ масата. Симо изостави попрището на турнирен директор, за да се отдаде на професионални покер подвизи, но ние сме убедени, че подобни разтоварващи ораторски покер моменти определено му действат добре и като се има предвид, че неговата половинка също се намираше сред дамите на масата, емоцията за него е била още по-силна.
 
Симо направи чудесен коментар на целия турнир, който разбира се не беше лишен от шеги на моменти, а всички бяха във видимо добро настроение, като дори коментираха помежду си някои от ръцете в турнира, коя как е играла и защо и само можем да си мечтаем за подобно приповдигнато настроение на останалите покер турнири в България.
 
Соня Марковска отпадна първа, с топ чифт срещу флопнат стрейт на Чонка Нейкова, след малко повече от час игра. След това Мария загуби all-in с A-K срещу А-Q на Таяне Симонян, която хвана дама на ривъра. Точно преди почивката за вечеря Елеонора Манчева също отпадна, въпреки че малко преди това успя да се удвои. 
 
Операторите на TV1 снимаха през цялото време, а на линия в добре познатата му роля на репортер беше изпълнителният директор на BALKAN POKER TOUR, Игор Марковски, който взимаше кратки интервюта от всяка покер принцеса, макар и след отпадането й от турнира. 
 
Чонка Нейкова се открои с много добра игра, но накрая остана с малко чипове и Таяне я „събра” с А-9 срещу 7-7, което и отреди 4-то място в турнира. Малко след това балона спука Анелия Денчева, която получи подарък дигитален фотоапарат, предоставен от основния спонсор на BPT – “Devin Fresh”.
 
Директният двубой за първата дамска BPT титла не продължи дълго и още в първото раздаване имаше битка с А-3 срещу А-4, но в крайна сметка потът бе поделен и след около 20 минути игра, Натали спечели, след като се оказа с по добрата ръка на борд 8-8-10-2-5. Тя имаше Q-10, а в ръцете на Таяне “изгря” друга дама, но с по-лоша съпътстващата карта, като точната комбинация беше Q-2 и така купата отиде у Натали Пенова, която определено предизвика интерес с агресивна игра и солидни рейзове преди флопа. Това нейно “поведение” и отреди заслужени €500, а Таяне спечели €300 за своите определено “качествени” усилия.
 
Каквото и да кажем все ще е малко, защото всички тези красиви състезателки направиха един страхотен покер турнир и всяка от тях заслужаваше овации за своето желание за победа и добро представяне.
 
Първият специален BPT турнир определено остави „сладка” следа в дамското покер въображение, а въпреки че е лято и почивките валят от синьото небе като коктейлите по баровете около морето, BПТ отново има работа за вас и тя има краткото заглавие VIP турнир. Очаквайте „дълбоко” информираща статия за това следващо специално балканско покер събитие, което ще “наводни” Интера в края на този горещ и пълен с покер юли.