Най-добрият българин в ски-алпийските дисциплини Алберт Попов записа впечатляващо постижение, след като се класира за втория манш в слалом от Световната купа за пети път този сезон. Той завърши 26-и на пистата “Планай” в австрийския зимен център Шладминг - 53.80 секунди, като бе по-бавен с 2.39 секунди от лидера Марко Шварц.

В края на миналата седмица Попов завърши с изоставане от 1.53 секунди спрямо тогавашния лидер след първото спускане Лукас Бротен, но не можа да влезе в топ 30 и не стартира във втория манш. Най-доброто класиране на българина през сезона е 13-а позиция в швейцарския курорт Аделбоден на 12 януари.

Втори след австриеца Шварц в първия манш бе водачът в класирането за малкия кристален глобус Хенрик Кристоферсен с изоставане от само 0.14 секунди, а трети остана друг фаворит - Алекси Пентуро с пасив 0.32 секунди.

Другият българин в стартовия списък Камен Златков измина трасето за 55.68 секунди и с изоставане от 4.27 секунди завърши 46-и от 73-ма записани състезатели. Вторият манш е от 21:45 часа българско време.