Най-силният шампионат в Европа по хокей на лед – този на КХЛ, няма да се доиграе. Континенталната хокейна лига беше пред стартиране на втория кръг от плейофите, когато беше решено за спиране на сезона заради пандемията от коронавирус.

Сега управата на КХЛ прецени, че е по-добре плейофите да не се доиграят, а класирането на отборите ще бъде обявено допълнително. Разгледани са различни варианти за продължаване на сезона, но заради неяснотата с развитието на заразата е преценено, че е по-добре първенството да бъде прекратено.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Освен това някои отбори вече изразиха, че не са готови да продължат участието си в плейофите заради затруднените ситуации с COVID-19. Това са финландският Йокерит (Хелзинки) и казахстанският Барис (Нур-Султан).

Според ръководството на Континенталната хокейна лига няма вариант с провеждане на мачове през юни, тъй като това ще повлияе на подготовката на отборите за следващия сезон. Освен това повечето отбори вече бяха завършили участието си в шампионата, тъй като отпаднаха или не се класираха за плейофите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!