Бадминтонистките ни Петя Неделчева и Димитрия Попстойкова загубиха финала на турнира от сериите Гран При в Москва с награден фонд 50 000 долара. Те отстъпиха на №1 в схемата Валерия Сорокина и Нина Вислова от Русия с 18:21, 8:21 за точно 30 минути игра. Това е най-големият успех в кратката кариера на нашия дует.

Първият гейм започна добре за нашите до резултат 1:1, информира racketi.com. След това сработеният руски дует дръпна в резултата, а и Петя играеше консервативно заради травмата в бедрото. На почивката беше 8:11 точки с няколко отлични отигравания на Попстойкова на мрежата и два убийствени смача на Неделчева по линиите. След това се стигна до 17:18 и 18:19 като изравняването висеше на косъм. Но Вислова го предотврати и в двата случая. Геймът завърши за 21 минути.

Във втората част българките отново започнаха с 1:1, след което Сорокина и Вислова спечелиха шест поредни разигравания до 1:7. Това на практика предреши изхода от гейма и двубоя. Задължителната почивка дойде при 2:11. След това рускините постигнаха няколко последователни точки след разигравания близо до мрежата.

Това беше втори финал за дуета Неделчева/Попстойкова, след този в Будапеща преди седмица. Но онзи беше в състезание за Европейската купа, докато днес турнирът беше с пъти по-силен. За тази двойка нейния треньор Орлин Цветанов твърди, че има силите да стане европейски шампион през 2010 година. Петя има следващата седмица мачове в Дания с клубния си отбор Одензе. Не е ясно обаче дали скъсаните мускулни влакна в десния крак няма да се нуждаят от известна почивка. /БЛИЦ