Шампионът по мотоциклетизъм Антон Каракашев се бори за живота си. Той е болен от рак, но има надежда за спасяването му, предаде "Дарик".

„Мъж в разцвета на силите си, влюбен в живота и любимата си жена, баща на две прекрасни дъщери, богат на много и верни приятели, републикански шампион по мотоциклетизъм” – така го описват в призива за помощ.

Преди по-малко от година Антон Каракашев – Тото, както го наричат приятелите, се разболява от левкимия (Т-лимфобластен лимфом или остра лимфобластна левкемия, с инфилтрации в централна нервна система, менинги, панкреас и бъбреци) и животът му се преобръща. Въпреки това, лекарите дават надежда за живота му – с трансплантация на костен мозък, за който негов роднина е готов да стане донор.

На Тото не му достигат около 130 000 евро, за да може да се подложи на операция в чужбина. А времето е от решаващо значение.

„Тото е мъж, който държи на обещанията си, като тези да остарее с любимата жена и да посрещнат стотици изгреви и залези заедно на къмпинга в Арапя, както и да бъде на първия ред на първия самостоятелен концерт на дъщеря си”, се казва още в призива.

Можете да помогнете през HelpKarma.

Дарителските сметки на името на Антон Емануилов Каракашев:

BG27FINV91501317332875 в лева

BG05FINV91501317332883 в евро