Пореден случай на заловен български спортист с допинг. Европейската шампионка по бокс за девойки от 2017 година и четвърта на младежката Олимпиада в Буенос Айрес 2018 - Горяна Стоева, е със спрени права заради положителна проба. Това показва обновения списък на родната Антидопингова агенция. 

Интересното в случая е, че Горяна, която има два сребърни медала от шампионати на Стария континент - 2018-а за девойки и 2016-а за момичета, е дала положителната проба, докато е тествана извънсъстезателно с отбор по кикбокс. Това сочи информацията на Антидопинговата агенция, където в полето за спорта, в която се изявява Стоева, пише “кикбокс и муайтай”. 

Горяна е дала положителна проба за кленбутерол и наказанието й изтича на 19 май 2023 г.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Oт години насам Стоева се съчетава двата спорта - бокса и кикбокса, и програмата й е много натоварена. Тя дори е националка и в двата вида спорт. Иначе като малка Горяна започва с карате, после се прехвърля в кикбокса, а накрая и в бокса.

За последно тази година Стоева се пусна на европейското по бокс за жени до 22 години във Владикавказ през март, където отпадна на четвъртфиналите. Същия месец участва и на турнир в Рига, където спечели сребърен медал.