Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева е убедена, че не тя е обект на обвиненията в некоректно заснемане на новите съчетания на българския ансамбъл. Информацията дойде от президента на Българската федерация Илиана Раева, която заподозря, че записите ще бъдат предоставени на българска треньорка, работеща в чужбина.

"Не смятам, че това се отнася за мен, защото български треньори има над 200 в чужбина. Не смятам да задълбочавам в тази история, защото звучи много несериозно. В събота и неделя целият свят може да гледа всички съчетания в интернет. Руският отбор го гледахме още декември. Заради интернет не може да се говори, че нещо ще бъде изненада, да се запази в тайна. Според мен се пренатягат нещата. Сензацията винаги се търси. Дълбокомислено написано, но не смятам да го коментирам. То просто не се отнася за мен (б.р. - написаното от Раева във "Фейсбук")", каза при гостуването в bTV Нешка Робева, която през новия сезон ще води ансамбъла на Германия.

Тя е категорична, че отдавна не се е чувствала толкова спокойна в работата си, въпреки че условията в чужбина не са идеални.

"Никога не съм гледала на гимнастиката като на съчетание. За мен това е една танцова миниатюра. Слава Богу, сега регламентът стимулира танца. Би трябвало сега да бъда в силата си, въпреки че има толкова много правила, толкова много изисквания, че човек трябва да бъде факир, за да излавира между всички тях и да направи една танцова миниатюра. Една композиция не е дело само на един човек. Трудни са съчетанията на германките. Тръгнах да ги облекчавам. В този момент те започнаха да ми предлагат различни варианти. Когато завършихме съчетанието, то стана по-трудно. До мен стоеше една руска колежка и каза: "Нешка, това ви прилича!", разказа тя в студиото на "Тази събота".

Робева добави, че на този етап ансамбълът на Германия не е конкурент на българските момичета на Весела Димитрова за място на почетната стълбичка. "Категорично отказвам да приема спорта като война. Не смятам, че трябва на някой нещо да доказвам, защото аз съм това, хората ме познават. Поела съм ангажимента да изведа този отбор и да покажа в България какво могат тези деца. В този момент не мисля, че германският отбор може да се конкурира за много предни позиции. За мен е важно те да се представят добре. Никой не бива да се страхува от конкуренция, защото това е спортът. Само тя блъска нещата напред. Бих се радвала, ако се окажа един такъв двигател за българския спорт", каза Робева.

"Желая истински успех на нашите български деца, защото те наистина работят и защото Весела (б.р. - Димитрова - треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика) е прекрасен треньор. Ансамбълът ни в този си вид е много добър и те ще претендират за златни медали!", завърши Нешка Робева.