Краси Георгиев продължава своя исторически ултрамаратон по Коридор №8, като в 18 часа днес пристигна в Стара Загора. Oпитният атлет стартира на 8 май от Варна и е пределно мотивиран да пробяга близо 1200-километровата дистация до Дуръс (Албания) за около 15 дни. Маршрутът, по който Георгиев преминава, е част от трасето на европейския Коридор №8, свързващ България, Северна Македония и Албания. Първият по рода си исторически ултрамаратон има за цел да обедини хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото #Свързаност, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, туризма и бизнеса между държавите.

Георгиев вчера имаше доста дълъг ден, пробягвайки 107,63 километра от Бургас до Сливен и завършвайки етапа в 23:42 часа вечерта след общо 15:45 часа от старта. Днес задачата му беше една идея по-лесна - 66 километра до Стара Загора. Утре (11 май) Краси Георгиев ще продължи към Пловдив, стартирайки в 9:30 часа от спортна зала "Иван Вазов" в Стара Загора.

"Доста голям етап беше между Бургас и Сливен, валя и дъжд. Накрая добре ме охлади. Супер готино се получава, момчетата и момичетата от Сливен тичаха доста време с мен. Много съм им благодарен. В един момент имаше четири коли зад мен, които ни следваха. Наистина го оценявам. Важното е, че ни следят хиляди хора и ни помагат. Хора по пътя ми дават цветя, храна... Обединяваме се и това е най-важното", коментира Краси Георгиев. 

След като вчера се радваше на солидна подкрепа от бегачите от Сливен, днес ултрамаратонецът не остана сам в нито един момент от маршрута между Града на стоте войводи и Стара Загора. През всичките 66 километра плътно до него бяга Алексей Василев, който и вчера го придружи близо 20 км. 

От Нова Загора до Сливен пък Краси беше подкрепен от бегачите от Твърдица Тодор Азманов и Мирослав Дяков - представители на отбор "Тичане му е майката". 

"Спасиха ме! Донесоха ми супа и тиквеник. Преди това пък сливналии ме подсилиха с баница и други храни. Много съм им благодарен. Тази вечер ще почина и утре следва Стара Загора - Пловдив", каза Краси Георгиев. 

"Без подкрепа няма да успея. Затова колкото се може повече хора идвайте! Благодаря ви", добави ултрамаратонецът след финала на днешния ден в Стара Загора.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

 


ДЕН 1:

ДЕН 2:

ДЕН 3:

Програмата на ултрамаратона Коридор №8: 
8 май - Варна-Несебър
9 май - Бургас-Сливен
10 май - Сливен-Стара Загора  
11 май - Стара Загора-Пловдив  
12 май - Пловдив-Панагюрище  
13 май - Панагюрище-София  
14 май - София-Кюстендил  
15 май - Кюстендил-Крива Паланка
16 май - Крива Паланка - Скопие
17 май - Почивен ден в Скопие
18 май - Скопие-Тетово  
19 май - Тетово-Кичево
20 май - Кичево-Охрид  
21 май - Охрид-Елбасан
22 май - Елбасан-Тирана
23 май - Тирана-Дурес
24 май - Дуръс Финал 
25 май - Церемония по повод завършването на маратона