Норвежкият състезател по ски-бягане Сондре Турвол Фосли се размина със смъртта. 26-годишният спортист е получил сърдечен арест, докато е шофирал автомобила си. Животът му е спасен благодарение на навременно оказаната първа помощ от страна на приятелката му Хенриете и преминаващ колоездач.

Автомобилът на Турвол Фосли е бил съвременен и затова системата сама е спряла колата и не се е стигнало до катастрофа. Хенриете е успяла да измъкне скиора от колата. Отбил се е преминаващ колоездач, който е направил сърдечен масаж и изкуствено дишане. Двамата са успели да извършат правилно всички процедури, за да спасят живота на Сондре Турвол Фосли.

След това скиорът е поет от извиканата линейка и е откаран в болница в добро състояние. Спортистът остава под лекарско наблюдение. Медиците се опитват да разберат причините, довели до сърдечния арест на норвежеца.

Турвол Фосли е част от националния отбор на родината си по ски-бягане от 20 февруари 2011 година. През ноември 2014 г. за първи път попада на подиума на старт от Световната купа. Година по-късно записва и първата си победа – на спринта в класическия стил в Рукатунтури (Финландия). Сезон 2013/14 е най-силният му като класиране в Световната купа, където заема 70 място в общото подреждане. Не е участвал на световни първенства и олимпийски игри.