Много от спортистите по света намериха начин да се състезават в ситуацията на пандемия от коронавирус и въпреки обявените в много държави условия на извънредно положение. Вместо да мерят сили на терените или пистите, те излязоха един срещу друг на полетата на електронните спортове.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Близо 60 000 човека гледаха футболното дерби между Бетис и Севиля, което беше разиграно чрез играта „ФИФА“ от футболисти на двата отбора. Един срещу друг се изправиха левият бек на Севиля Серхио Регилон и нападателят на Бетис Борха Иглесиас. Мачът завърши при резултат 5:5.

 

 

 

 

Само преди дни пък хората от медийните отдели на Саутхемптън и Манчестър Сити пък запълниха времето на футболните фенове с сблъсък от Висшата лига, но на полето за морски шах.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Пилотът на Макларън Ландо Норис (на снимката вдясно) не успя да участва през уикенда в Гран При на Австралия заради отлагането на състезанието в Мелбърн. Въпреки това 20-годишният състезател от Формула 1 седна зад волана и направи обиколки на пистата „Албърт Парк“. Това стана в онлайн състезание, в което се включиха вратарят на Реал (Мадрид) Тибо Куртоа и пилотът от Формула Е Стофел Вандорн. Сред участниците бяха професионални състезатели в електронните спортове и редица любители.

Подобно състезание си спретнаха Макс Верстапен от Ред Бул и бившият пилот от Формула 1 Хуан Пабло Монтоя. Тяхната надпревара дори беше коментирана от британските журналисти Джак Никълс и Джолиън Палмър от „Радио 5“.

Професионалните колоездачи също си спретнаха виртуален пробег в избрани дисциплини. Шампионът от Тур дьо Франс за 2018 г. Герейнт Томас беше организатор на едно такова състезание. Такива ежедневни надпревари провеждат победителят от Вуелтата Саймън Йейтс и неговият брат-близнак Адам, а към тях се присъединяват различни колоездачи при мъжете и жените.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!