Два дни остават до първото издание на единствената по рода си бегова надпревара - "Red Bull Moreni Challenge". Витошките морени ще посрещнат състезатели и зрители за събитие, което разчупва представите за планинско състезание и осъществява идеята на Кирил Николов - Дизела за надпревара нагоре по природния феномен. 

Точно в 10:00 часа на 9 юни любители на необикновените състезания и предизвикателни изживявания ще застанат един до друг на старта в началото на Морените. Задачата им ще бъде да изкачат за най-кратко време трасето с обща дължина 700 м.

Изисква се много концентрация и преценка на линията и подходящите камъни. За справяне с предизвикателството състезателите ще трябва да разчитат на своите бързина, ловкост, издръжливост и воля, без да подценяват нито един участък от трасето. Организаторите са помислили за безопасността и на разположение ще има лекари и екип на Планинска спасителна служба, ръководен от Красимир Стоянов.

Всички състезатели трябва да бъдат на мястото на събитието, при шатрата на организаторите, между 9 и 9:30 часа на 9 юни. 

Участниците ще бъдат над 80, като желаещите ще могат да се запишат и непосредствено преди старта, съобщиха още организаторите. 

Цялата информация за състезанието ще откриете на страницата на събитието във "Фейсбук".

"Red Bull Moreni Challengе" e невиждана екстремна бегова надпревара, вдъхновена от българския спортен ориентировач, бегач и рекордьор Кирил Николов – Дизела. За първи път в света и България атлети, ориентировачи, катерачи, паркурци/фри-рънъри и други опитни спортисти ще могат да тестват издръжливостта и силите си в индивидуалното планинско състезание върху природния скален феномен Морените в местността Златните мостове на планина Витоша, образуван преди около 5 милиона години.


Снимка: Ина Ангелова