Днес от 12:00 часа ще се проведе благотворителен турнир по канадска борба. На него ще бъдат събирани дарения за малката Вивиян, която се бори с тежката болест рак. 

Всеки, който пожелае, може да се срещне с едни от най-големите ни спортни величия, които ще присъстват на благотворителното събитие, а именно - боксьорът Тервел Пулев, Тити Папазов, Георги Димитров и Митко Димитров и Петър Белберов. Ники Кънчев и актьорът Ивайло Захариев също ще раздават автографи и ще се борят да дадат бъдеще на това слънчево дете.

Вивиян е 6-годишно дете. Расте и се развива нормално за възрастта си. Обградена е от много приятели, с които обожава да играе. В свободното си време обича да рисува, да реди пъзели и да плува. Животът й е пълноценен и красив до момента, в който изпитва общо неразположение, включващо висока температура, болки в корема и главата.

Приета е на 16.08.2018. за изследване в болница „Пирогов“, където се установява, че страда от невробластом в 4. стадий. Открити са още тромб и сраствания към панкреаса. Следват две животоспасяващи операции – една за отстраняване на тромба и втора за премахване на целия ляв бъбрек със слезката и по-голямата част от тумора. След направените изследвания се открива новообразувал се тромб, както и множество метастази в белия дроб и няколко в два абдоминални лимфни възела. Детето е пренасочено за лечение в Детско онкологично отделение в УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ.

До момента са направени 2 химиотерапии от общо 6 курса. Борбата продължава, а Виви не се предава лесно. Тя посреща всички тежки интервенции с усмивка, защото мечтата й е да стане именно лекар, който спасява животи. Сега нейният живот е в ръцете на специалистите, които дават надежда за пълно излекуване тук или в чужбина. След като приключат и 6-те курса химиотерапия ще се вземе предвид нейното състояние и ще бъде решено последващо лечение. Родителите, за съжаление, не разполагат със средства, които да покрият транспортирането и скъпоструващото лечение на малката Вивиян, както и необходимите ежемесечни консумативи и лекарства.

Състезанието, в което ще участват едни от най-големите имена на професионалната канадска борба, ще се проведе в неделя (04.11.2018 г.) в бар "Efbet" в ж.к. "Люлин". Той се намира на бул. "Панчо Владигеров 44". Участие в турнира ще могат да вземат и всички присъстващи, които искат да премерят сили и способности.

Всички събрани дарения ще отидат за лечението на Виви.

Ако някой иска да помогне, но няма възможност да посети мероприятнието, може да го направи по следните начини:

Възможни начини за дарение:

Банкова сметка - Банка

BIC : FINV BGSF

IBAN : BG37FINV91501317220466

Титуляр - Вивиян Валериева Костова