От 18 август два от каналите на bTV Media Group ще изненадат зрителите си с нова графична опакова и лого. Само няколко месеца преди своя 5 юбилеен рожден ден bTV Action ще бъде „преоблечен” в типично мъжки цвeтове, а най-старият изцяло спортен канал у нас – RING ще изненада с ново лого и ще обогати своето програмно съдържание.
 
Новата графична опаковка на bTV Action е изчистена и дръзка. В нея се залага на изцяло графични елементи, чиято цел е да пресъздадат импулса и енергията на адреналина, на движението, на екшъна, които преминават през човешкото тяло и карат кожата да настръхне. Тя отговаря изцяло на основното послание на канала, а именно – разнообразна селекция от качествени програми, насочени към активната аудитория, която търси провокация, високо качество на продукцията и силни емоции пред екрана.
 
Именно това ще залегне и в програмната схема на канала от средата на август, когато bTV Action ще започне излъчването на най-престижния футболен турнир –Шампионска лига (18 август) и италианската Серия А, която стартира няколко дни по-късно - 22 август. Освен за футбол в програмата на канала ще има отделено специално време за феновете на високите скорости с автомобилните програми ‘Пета предавка’ и ‘Супер коли’, предаване за дома и строителството, и разбира се емисия новини от 21.00 часа.
 
Всеки ден bTV Action ще излъчва от 22.00 часа качествени филми, обединени под името „Бандата на Action”, сред които са заглавия като „Транспортер” 1 и 2 с Джейсън Стейтън, „След утрешния ден” с Денис Куейд, поредица от „disaster филми” и други. Времето за едни от най-гледаните сериали у нас и по света, сред които са заглавия като „Стрелата”, „Ирис”, „Последователите” и „Кости”, ще остане в прайм тайм.
 
Изцяло спортният канал в редиците на bTV Media Group – RING, ще промени визията и името си. Графичната опаковка на новия RING e изключително динамична и категорична. Тя не залага на спортните клишета, а представя онези детайли в спорта, които го издигат до съвършено ниво.
 
Освен промени във визията, RING ще предложи на зрителите ново спортно новинарско-коментарно предаване – „РИНГ 24”, което ще се излъчва всеки ден от 20:30 ч. Негов водещ през седмицата ще бъде Николета Маданска, а през уикенда – Кирил Веселински.
 
Програмата на спортния канал ще включва още едно спортно предаване с актуални теми ¬– „Зона спорт”, което след 18 август ще се излъчва всеки понеделник от 21:00ч. Част от двубоите в Шампионска лига и италианската Серия А ТИМ ще присъстват в програмата на най-стария спортен канал в България. Зрителите на RING ще могат да се наслаждават още и на различни моторни и екстремни спортове, бойни изкуства (ММА и кикбокс), както и на разнообразни магазинни предавания, част от които ще бъдат „Жилет световен спорт” и автомобилното предаване „Мобил 1”.