Юндер Бейтула спечели още един медал за България на световното първенство по вдигане на тежести в тайландския град Патая. Българинът грабна бронза в изтласкването, въпреки че вдигаше в група Б на категория 81 кг. Той направи шест успешни опита: 150, 155 и 157 кг в изхвърлянето и 192, 198 и 201 кг в изтласкването, печелейки първото място в група Б с 358 кг двубой.

Четири часа по-късно, след като приключиха щангистите в група А стана ясно, че Юндер печели бронз в изтласкването и завършва на пето място в крайното класиране. Шампион със световни рекорди стана китаецът Лю Ксюаджюн с двубой 378 кг.

Юндер Бейтула, заедно с бронзовия медалист от кат 73 кг Божидар Андреев и останалите  български щангисти се прибират от Патая утре, понеделник, с полет през Истанбул, който се очаква на Аерогара София Терминал 2 в 9.05 сутринта.

Последният ни участник на световното в Тайланд е Васил Господинов, той заминава утре в 16 ч. с полет през Истанбул и по програма ще се състезава в група А на кат. 109 кг, която е насрочена за четвъртък от 14 ч. българско време.