Tрикратният първенец на планетата Марк Селби напусна Световния шампионат по снукър в Шефилд след изненадваща загуба на осминафиналите от Гари Уилсън с 13:10 фрейма. Доиграването между двамата започна при резултат 9:7 в полза на дебютанта Уилсън, чийто аванс бе набързо стопен от мотивирания Селби, който реализира първо брейк от 81 точки, а в последствие открадна фрейма след халф-сенчъри брейк на съперника от 52.

Припомняме, че по-рано през турнира надпреварата напусна и Рони О'Съливан след сензационна загуба.

По-младият от двамата англичани се показа отново напред в резултата, като „Веселякът от Лестър“ не се отказа и отново изравни след 66 пункта. Това, обаче, се оказа последният фрейм в мача за шампиона от 2014, 2016 и 2017, след като Уилсън спечели три последователни партии след брейкове от 86 и 92, за да си гарантира участие на четвъртфиналите в Крусибъл.

Там той ще срещне победителя от сблъсъка между Али Картър и Джоу Юелун, който започва утре в сутрешната сесия. Междувременно, действащият световен шампион Марк Уилямс също изостава в своя двубой срещу Дейвид Гилбърт, който търси дебютно класиране на четвъртфиналите в Шефилд.

37-годишният състезател от Дарби поведе с 8:5, преди трикратният световен шампион да осъществи почти пълно завръщане в последния фрейм от втората сесия помежду им, но Гилбърт навакса сериозно изоставане и открадна партията от по-именития си съперник. В следобедната сесия днес предстои доиграването на Стивън Магуайър-Джеймс Кейхил, както и първата сесия от двубоя между Джон Хигинс и Стюарт Бингам. /БГНЕС