Авария в задната перка на хеликоптера и мъглата са причина за смъртта на Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джиана и другите седем човека, които са били на борда на машината. Легендата на НБА е пътувал с частния си хеликоптер, когато той губи височина и избухва в пламъци около хълмовете в Калабасас, щата Калифорния. 

Местните издания твърдят, че е възникнала авария в задната перка на опашката на хеликоптера и това е довело до забиването му в земята. 

"Чух шума от хеликоптера. Той летеше много ниско. Беше мъглив, мрачен ден. Изглеждаше, че се очаква дъжд или сняг. Хеликоптерът летеше толкова ниско, мислех, че иска да кацне някъде", казва свидетел на инцидента.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Местен жител, който е пилот, сподели, че е имало много мъгла и условията са били лоши. 

Не е за гледане! Появиха се стряскащи кадри от смъртта на Коби Брайънт ВИДЕО

На извънредна пресконференция шерифът на окръг Лос Анджелис потвърди, че няма оцелели при катастрофата. Полицията идентифицира самоличността на другите загинали заедно с легендата Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеричка Джиана. Това са треньорът по бейзбол Джон Алтобели, съпругата му Кери Алтобели, дъщеря им Алиса Алтобели, Сара Честър, нейната дъщеря Пейтън Честър, както и треньорът по баскетбол в училище Харбър, в Нюпорт Бийч – Кристина Маузер.

Единствената самоличност, която не е идентифицирана е тази на пилота на хеликоптера, но властите заявиха, че скоро ще потвърдят името му.

ВСИЧКО ЗА КОБИ БРАЙЪНТ ЧЕТЕТЕ ТУК!