Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева oтново изрази разочарованието си от съдийството на световното първенство. Ансамбълът ни спечели бронз в многобоя и сребро за съчетанието си с пет топки на шампионата в Баку. Раева похвали и индивидуалистките ни Боряна Калейн, Невяна Владинова и Катрин Тасева за отличното представяне.

В публикацията, която разпространи във "Фейсбук", тя подчертава, че обществото на българската художествена гимнастика никога не е било по-обединено и задружно в цялата си история. 

"Малката България с респектиращата си вече 70-годишна история в този спорт, в този момент е с най-силният ансамбъл в света", написа Раева.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Тя не подминава и "феновете", които по думите й са създали сериозни проблеми последните месеци на българската художествена гимнастика. "Вие сте жалки и достойни за презрение същества, които в несъстоятелното си съществуване сте превърнали фенството си в професия. Правите безсмислени опити да унищожавате труда на брилянтните ни момичета и състезателки, на талантливите ни треньори с вашата простащина, агресия, нетърпима некомпетентност и безмозъчни постъпки!", изригна Раева.

Цялата публикация на Раева:

ИСТИНАТА!

България e най-силната страна при ансамблите в света и е в топ 3 при индивудуалното с Боряна Калейн, след Аверини и Ашрам! Катрин и Неви са в топ 10!

Другото е... художествената гимнастика в 21 век! Основното, което се съдържа в това изречение е: еволюция на художествената гимнастика, драстично увеличение на географията му, невиждана до момента конкуренция, много апетити за медали, политика, власт, пари, влиятелни мъже и жени от цял свят на могъщи държави...

Малката България с респектиращата си вече 70-годишна история в този спорт, в този момент е с най-силният ансамбъл в света, КАТЕГОРИЧЕН И НЕОСПОРИМ ФАКТ, и с фантастичната Боряна Калейн в топ 3, след Русия и Израел!

България извърши подвиг на това световно първенство, равносилен на това, България да воюва в трета световна война с осем изтребители от пето поколение F-22 „Раптор”, срещу Русия, Израел, Украйна, Беларус, Италия, Япония, САЩ и да победи всички...

Всички ние, които сме в залата и работим знаем това и сме горди и щастливи с постигнатото.

Да си българка и да си медалистка по художествена гимнастика на европейско, световно и олимпиада в 21 век, в спорт, в който единствено съдиите решават разпределянето на медалите е равносилно на делото на историческите ни герои.

Благодаря за присъствието на министър Кралев, който стана свидетел на всичко! За безрезервната му подкрепа през всичките години! Благодаря на феновете, които бяха с нас в Баку и подкрепяха с цялата си обич момичетата! Благодаря на огромната подкрепа, която всички ние чувстваме на многобройните ни фенове в България и по света, на българските медии, на правителство и институции!

Погнуса към малката сбирщина “фенове”, зад които седят знайни и незнайни “героини”, създали толкова сериозни проблеми последните месеци на българската художествена гимнастика, за които дори и нямат понятие. Вие сте жалки и достойни за презрение същества, които в несъстоятелното си съществуване сте превърнали фенството си в професия. Правите безсмислени опити да унищожавате труда на брилянтните ни момичета и състезателки, на талантливите ни треньори с вашата простащина, агресия, нетърпима некомпетентност и безмозъчни постъпки! Стойте си в мизерните си групички, които сте създали и не прекрачвайте лимитираните си възможности, както и прага на залите по художествена гимнастика. Никой няма нужда от зловредото ви влияние.

Навън враговете ни са съперници и те използват всяка възможност да помогнат на своите.

Гадното е, че в толкова тежката битка имаш врагове и вкъщи, които с глупостта си вредят повече от чуждите....

Е, всички, които работим, включително и състезателките, знаем отлично всичко това, което написах и сме по-мотивирани отвсякога!

Обществото на българската художествена гимнастика никога не е било по-обединено и задружно в цялата си история!

Благодаря на всички за това и за огромната подкрепа, която имам! 

Обичам ви, момичета и треньори!

Продължаваме да летим!