Един от враговете на българския спорт беше отстранен от поста си за период от 90 дни. Става дума за президента на Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) Тамаш Аян, който е на ръководната позиция от 2000 година и през това време постоянно създава спънки на родните щанги чрез глоби, наказания и тенденциозно отношение.

81-годишният унгарец няма да изпълнява задълженията си като шеф на световните щанги заради течащото срещу него вътрешно разследване. Това е станало по време на заседанието на Изпълкома на централата в Доха. Освен това е създадена специална комисия заради разследването.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Новината за отстраняването на шефа на IWF беше съобщена от журналиста Ник Батлър, който на профила си в „Туитър“ обяви, че временно на поста застава американката Урсула Папандреа.

През този месец германската национална телевизия ARD излъчи документалния филм „Секретното дело на допинга: Властелинът на щангите“, който е посветен на масовата злоупотреба с власт в IWF. Той е съсредоточен около дейността на Аян, който е обвинен в създаването на култура на корупция, укриване на допинг и финансови машинации.