Пореден тежък удар получи руският спорт, след като Международната федерация по лека атлетика реши да удължи наказанието на страната заради нередности в допинг контрола. 

По-рано днес санкцията беше утвърдена на конгрес на централата, а единствената възможност спортистите да участват на различни състезания, включително и на Олимпиадата в Токио догодина, е това да се състезават под неутрален флаг. Така 30-те руските състезатели, допуснати до участие на Световното първенство в Доха, което започва след два дни (27 септември), също ще бъдат със статут на неутрални спортисти.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Звездата в скока на височина Мария Ласицкене вече обяви, че напуска Русия и ще се подготвя в чужбина, за да няма съмнения към нея с злоупотреба с допинг и призова и други звезди на руската лека атлетика да я последват.

"Ние сме същите, каквито бяхме и преди Олимпиадата в Рио. Сега обаче трябва да защитим правото си да участваме. Нямам намерение да пропусна втора поредна Олимпиада заради някакви хора, които  не си вършат работата", написа тя в социалните мрежи.

Припомняме, че единствената руска атлетика, която безпроблемно премина допинг бурята в Русия беше  звездата в скока на дължина Дария Клишина, която от години тренира в САЩ.