Най-добрата ни бадминтониска Петя Неделчева с лекота се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Гран при в Москва с награден фонд 50 000 долара. 25-годишната ни прима се наложи над Татяна Бибик от Русия с 21:15, 21:15. Двама от мъжете ни стигнаха до трети кръг на състезанието.

Неделчева започна устремно и взе аванс от 6 точки, който поддържаше до края на гейма, информира racketi.com. В него Петя спечели седем разигравания след смачова, а общо в двубоя 15 точки за нея бяха след мощни забивки. Вторият гейм бе копие на първия и след средата му Бибик просто доиграваше, преди втората в схемата българка да затвори мача за 37 минути.

На четвъртфиналите 17-ата в света ще играе отново срещу рускиня. Това е квалификантката Наталия Переминова. В първия кръг в Москва Неделчева пък разби Олга Голованова с 21:7, 21:7. Петя продължава и на двойки заедно с Димитрия Попстойкова.

Другата ни представителка на сингъл Дияна Димова отпадна във втория кръг. Тя отстъпи на местната Анастасия Кудинова с 18:21, 13:21 за 24 минути игра. Димова продължава обаче на смесени двойки заедно със Стелиян Макарски.

Макарски се класира за третия кръг в руската столица на сингъл. Той надделя в маратонски двубой над трениралия и у нас Миша Зилберман от Израел след 19:21, 21:12, 21:14. Чака го мач с №6 в схемата Павел Флориан от Чехия.

Борис Кесов също стигна до трети кръг единично. Пазарджиклията, която е 14-и сред поставените, не срещна трудности с Евгени Воробьов (Русия) и го победи с 21:14, 21:10. Следващият му съперник е №5 в схемата украинецът Дмитро Завадски. /БЛИЦ