Най-добрата ни състезателка Петя Неделчева се класира за финала на турнира по бадминтон в унгарската столица Будапеща с награден фонд 5000 долара. 

Поставената под номер 1 в схемата Петя Неделчева победи лесно на полуфиналите номер 4 Анастасия Прокопенко (Русия) с 2:0 (21:3, 21:12) гейма за 23 минути. В първия гейм българската поведе с 5:1 и до края нямаше никакви проблеми за 21:3. Във втората част се игра равностойно до 4:4, след което Неделчева поведе с 11:5 и реши мача. За титлата утре Неделчева ще спори с Мая Твърди (Словения).

При смесените двойки на полуфиналите отпаднаха поставените под номер 2 Стилиян Макарски и Диана Димова, които загубиха от представителите на Русия Иван Созонов и Анастасия Прокопенко с 0:2 (15:21, 16:21) гейма за 25 минути.

При мъжките двойки на полуфиналите по-късно днес ще играят Константин Добрев и Юлиан Христов с германците Морис Найснер и Тил Зандер.

При женските двойки два български дуета са на полуфиналите. Петя Неделчева и Димитрия Попстойкова срещнат представителките на Полша Анна Нарел и Наталия Почтовяк, а номер 3 в схемата Атанаска Спасова и Мая Добрева ще играят с поставените под номер 1 Анастасия Прокопенко и Олга Голованова (Русия)./БЛИЦ