Най-добрата българска състезателка по бадминтон Петя Неделчева се класира за полуфиналите на сингъл жени и на двойки жени на републиканското първенство, което продължава в зала "София". На сингъл водачката в схемата Неделчева победи Мила Иванова с 2:0 (21:5, 21:6) гейма и на полуфиналите утре ще играе с Габриела Стоева. Стоева отстрани третата в схемата Димитрийка Димитрова с 2:0 (21:11, 21:12) гейма. Другата полуфинална двойка е Стефани Стоева и номер 2 Диана Димова.

На двойки жени Неделчева и Димова на четвъртфиналите се наложиха над Стела Борисова и Мария Петрова с 2:0 (21:7, 21:14) и на полуфиналите ще играят с Ева Тонева и Мила Иванова. Другата полуфинална двойка е Габриела и Стефани Стоеви срещу номер 2 в схемата Виктория Желева и Димитрийка Димитрова.

На смесени двойки Петя Неделчева и Недялко Неделчев загубиха на четвъртфиналите от номер 3 в схемата Владимир Методиев и Стефани Стоева с 0:2 (10:21, 15:21) гейма.

Номер 1 в схемата Диана Димова и Стилиян Макарски се класираха за финала, след като поради лекарска забрана съперници им на полуфиналите Иван Русев/Диляна Трандева не успяха да играят. Номер 2 в схемата Тихомир Киров и Димитрия Димитрова загубиха на полуфиналите от Владимир Методиев и Стефани Стоева с 0:2 (11:21, 15:21) гейма.

При мъжете на полуфиналите ще играят Иван Русев срещу Борис Кесов и Пейо Бойчинов срещу Саркис Агопян.